Filistin Devlet Başkanı Mahmut  Abbas’a Mektup  Gönderdik.

Barış Vakfı   Filistin Devlet Başkanı Mahmut  Abbas’a , Filistin Ankara Büyükelçisi  Dr. Faed Mustafa aracıyla taziye ve dayanışma mektubu gönderdi.

Barış Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan TAHMAZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatma Ünsal Bostan, Azime Bilgin ve Nusret Doğruak’tan  oluşan heyet, Filistin  Büyükelçisi  Dr. Faer Mustafa’ya, Mahmut  Abbas’a iletmek üzere hazırlanan  mektubu elden teslim ettiler.

Mektupta Filistin halkı, uluslararası sistemde yaşanan krizin bedelini ödediği, ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı son  yangını çıkaran ilk kıvılcım oldu” deniliyor.

Türkiye’de Kürt sorununun barışçıl yollarla ve müzakereler aracılığıyla çözüme kavuşturulmasını savunan bizler, Filistin halkının Gazze sınırına akın ederek ortaya koyduğu bu barışçıl eyleme yönelik İsrail’in vahşetini  lanetliyoruz.  Barış Vakfı Filistinlilere karşı hasmane bir tutum içerisinde olan ABD yönetimi ve diğer etkin ülkeleri  kınıyor” dendi. Barış Vakfı heyeti , dünyanın kendi kaderine terk ettiği Gazze’de onlarca şehit veren Filistin halkına, sayın  Mahmut Abbas aracıyla  başsağlığı diliyoruz” dendi .

Barış Vakfı ayrıca kamuoyunu ve İslam dünyasını bu işgal ve zulmün bir an önce sona ermesi için özgürlüklere ve insan haklarına duyarlı insanlarını Filistin davasına destek olmaya ve dünyanın en haydut devleti  ABD’yi   ve onun haydut Başkanı Donald Turmp’ı  birlikte, yan yana  durdurma çağrısı yaptı.