Mersin’de” STK’ların Çözüm Süreçlerinde Rolü “ Çalıştayı

17 Aralık 2017 tarihinde açıkladığımız “2013-2015 Çözüm Süreci’nde STK’ların Rolü” raporunun tanıtım, değerlendirilmesi ve geliştirme çalışmaları sürüyor. Bu amaçla 3 Mart 2018 Cumartesi günü Mersin’de  sivil toplum kurumu temsilcilerinin  , iş insanlarının, gazetecilerin, akademisyenlerin ve yazarların katılımıyla  Çatışma Çözümünde STK’ların Rolü Çalıştayı düzenledi.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Genel Başkan Hakan Tahmaz, son bir ayda  1000 yakın insanın sosyal medyada savaşa karşı çıktığı için tutuklandığı, “Savaş Sağlığa Zararlıdır” açıklaması yapan TTB yöneticilerin gözaltına alınması gibi STK’ların baskı altına alındığı bir süreçte barış arayışının önemine vurgu yaptı. STK’ların yeni bir barış sürecine hazırlanabilmeleri için geçmiş hatalarıyla yüzleşmeleri, eksiklerini gidermeleri, yanlışlarını düzeltmeleri gerektiğini ifade etti.

Daha sonra araştırmacı, kurucu üyelerimizden Cuma Çiçek  “2013-2015 Çözüm Süreci’nde STK’ların Rolü” raporunu sundu.

Katılımcıların eleştiri, öneri ve değerlendirmeleriyle süren çalıştayda Barış Vakfı yaptığı bu çalışmanın Türkiye’de ilk kez yapıldığı vurgulandı.  Savaş halinin hüküm sürdüğü günlerde bu türde toplantıların ve barış arayışlarının çoğaltılması ve yaygınlaştırılması önerisi dillendirildi.

Toplantı öncesi Genel Başkan,  Mersin’de aygın dinlenen  Mersin Kent Radyo’da 40 dakikalık Vakfı ve projeyi tanıtan bir programa katıldı