......................TR.TR... ENG... KÜRTÇE

Biz Kimiz PDF Yazdır E-posta
Yazar Administrator
Perşembe, 12 Mayıs 2016 00:00

Eşit, Özgür ve Demokratik Bir Gelecek İçin Barış Vakfı ( Barış Vakfı)  2016 Mart’ında farklı siyasi görüşleri savunan aydınlar ve sivil toplum yöneticileri tarafından kurulan bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi başta olmak üzere uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan yaşam hakkının ve diğer temel hak ve özgürlüklerin korunması, evrensel insan hakları prensiplerinden hareket ederek Türkiye’de ayrımsız herkes için demokrasinin ve sosyal adaletin tesisi ve bütün bunlar için temel şartlardan biri olan kalıcı barışın sağlanmasıdır. Bu kapsamda barışın adil, eşit ve demokratik biçimde inşasına, toplumda barış ve uzlaşma kültürü geliştirilmesine, bir arada yaşamın sosyal zeminlerinin güçlendirilmesine katkı sunar.

Barış Vakfı,  Kürt Sorunu’nun barışçıl çözümü üzerine yoğunlaşmaktadır.

Arka plan

Barış Vakfı’nın geçmişi 1 Eylül 2007 tarihinde kurulan aralarında Türkiye’nin farklılıklarını yansıtan yazar, aydın, akademisyen, gazeteci, politikacı, sanatçı ve avukatların da olduğu Türkiye Barış Meclisi’nin dayanır.  Türkiye Barış Meclisi, 7 yıl bir yurttaşlar inisiyatifi olarak Türkiye’nin 17 ilinde Kürt sorununun eşitlikçi ve barışçıl çözümü için çalışmalarını sürdürmüş ve şiddet, ırkçılık ve nefret söylemine karşı çalışmalar yapmıştır.  Aynı zamanda kampanyalar, toplantılar ve konferanslar düzenleyerek kamuoyunda barış bakış açısının savunusunu yaptı.

Çalışmalarımız

Kürt sorununun barışçıl çözümünü kolaylaştırmak için çatışma çözümleri, geçmişle yüzleşmek, barış dilinin gelişmesi ve  geçiş adaleti gibi tematik konularda çalışmak önceliklerimizdedir.

Barış çalışmalarımızda uluslararası tecrübelerden faydalanmak temel prensiplerimizde biridir.  Her türden çalışmada olanaklarımız ölçüsünde farklı ülkelerin, farklı tecrübelerini ülkemize taşımayı amaçlıyoruz. Eğitici seminerler, çalıştaylar, konferanslar ve değişik formatlarda toplantılar yapar. Barış Vakfı,   projelerini hayata geçirirken  çatışma çözümleri konusunda uzman kurum, kuruluş ve kişilerle işbirliği yapar.

Salı, 17 Mayıs 2016 11:51 tarihinde güncellendi

Temel Güç Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.