Tarayıcınızda açmak için tıklayın

Şubat 2019 / Sayı: 2

Katalonya'da Yöneticiler Mahkemede

İspanya'da Katalonya'daki bağımsızlık girişimleri nedeniyle "devlete karşı ayaklanma" dahil 4 farklı suçla suçlanan 12 Katalan siyasetçi ve sivil toplum örgütü lideri hakkındaki dava Madrid'deki Yüksek Mahkeme'de başladı.

Tahir Elçi Raporu Açıklandı

Barış insanı Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili Londra Üniversitesi Goldsmith Koleji bünyesindeki Forensic Architecture (Adli Mimarlık), raporunu açıkladı.

Diyarbakır İHD Çatışmasızlık Çağrısı Yaptı

2018 hak ihlalleri raporunu açıklayan şube başkanı Abdusselam İnceören çözüm süreci çağrısında bulundu.

Diyarbakır Barosu'ndan Leyla Güven Çağrısı

Baro Başkanı Cihan Aydın yazılı açıklamada, Leyla Güven ve diğer tutukluların yaşamlarının daha fazla tehlikeye girmemesi için Adalet Bakanı’na ulusal ve uluslararası mevzuatın gereğini yerine getirme çağrı yaptı.

Vietnam Savaşı'nın Simgesine Barış Ödülü

Vietnam savaşın simgesi Kim Phuc 55 yaşında Dresden Barış Ödülü'ne layık görüldü.

Kadınlar Barış Görüşmelerinde Daha Başarılı

Almanya BM Güvenlik Konseyi'nde üstleneceği geçici üyelik sırasında kadınların BM'de daha aktif rol üstlenmesi için bastıracak. Almanya, krizlerin çözümünde kadınların müzakereci rol üstlenmesini istiyor.

Göç Araştırması Yayınlandı

Göç İzleme Derneği 2018 yılın Ağustos ayında Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Şırnak, İstanbul, Mersin ve Van’da 480 kadınla yapılan görüşmenin raporunu yayınladı.

Barış Akademisyenlerine Yine Ceza

Bu suça ortak olmayacağız başlıklı bildiriyi imzaladıkları için İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dosyaları birleştirilen 27 akademisyene ceza verildi.

FARC Lideri Öldürüldü

Kolombiya barış anlaşmasına karşı çıkan FARC lideri devlet güçleri tarafından öldürüldü.

Taliban ve Afgan Hükümeti Barış Masasında

Afganistan hükümeti ile Taliban arasındaki barış görüşmeleri Moskova'da başladı. Heyetlerin görüşmelerinin iki gün sürmesi öngörülüyor.

info@barisvakfi.org

Twitter: @Barisvakfi

Instagram: @barisvakfi

www.barisvakfi.org

Cep: 0 552 254 29 00

Tel: 0 212 249 26 54

Bu haber bülteni Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla  Barış Vakfı'na aittir. AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır. Bülten aboneliğinden çıkmak için tıklayınız.