Barış Vakfı Eylül 2020 Bülteni

Türkiye sıkıntılı günlerden geçiyor. Çözüm bekleyen sorunlar dağ gibi yığıldı. Son dönemde bunlara bir de Kürt işçilerine saldırılar eklendi. İlk kez yaşanmıyor, 1990’lar da başlayan batı illerindeki ırkçı saldırılar ve tacizler son birkaç gündür Sakarya’da, Samsun’da, Afyon’da ve Edirne’de art arda yaşandı.

---

Yeni “çözüm sürecinin” imkân ve dinamikleri çevrimiçi toplantıların ilki 16 Eylül 2020 Çarşamba günü, saat 19:00 ile 21:30 arası gerçekleştirildi. “Yeni Çözüm Süreci’nin İmkanları, Dinamikleri ve STK’ların Rolü” başlıklı oturumda Ekopolitik deneyimini ele aldı.

---

Atölye’nin katılımcıları, barış alanında çalışmalar yapmış ya da yapmaya istekli 25-35 yaş arası 17 gençten oluşuyor. Barış ve çatışma çözümü literatürünün temel kavramları, dünyadan barış süreçleri örnekleri, katılımcı barış inşası gibi birçok konuyu ele alıyoruz.

---

Türkiye İnsan Hakları Vakfı,  3 – 7 Ekim 2020 tarihlerinde “Yeni Bir İnsan Hakları Hareketine Doğru: Küresel İnsan Hakları Krizi Karşısında Ne Yapmalı?” konulu uluslararası sempozyum düzenliyor.

---

Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün on ikincisi, 15 Eylül Salı akşamı, 20.00’de Hrant Dink Vakfı sosyal medya hesaplarından yayınlanan çevrimiçi törenle sahiplerini buldu. Ödülü, Türkiye’den Osman Kavala ve Mısır’dan Mozn Hassan aldı.

---

Uzun yıllardır çatışma çözümü çalışan İngiltere Merkezli Demokratik Gelişim Enstitüsü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmacı olduğu çevrim içi toplantı düzenledi. Türkiye’de birçok sivil toplum temsilcisi ve Vakıfımızın Başkanı Hakan Tahmaz da katılımcılar arasında yer aldı.